سبزی پلو خاله خانم

مواد لازم براي 4 نفر :

 

برنج ------------------------------------------------- 3-4 پيمانه

سبزي پلو ( تره ، جعفري ، گشنيز ، شويد ) ------- 500 گرم ( بسته به ذائقه افراد متغير است )

نمك – روغن ---------------------------------------- به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهيه :

 

برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد .

در قابلمه مناسبي تا يك سوم آب بريزيد و يك قاشق غذا خوري نمك اضافه كنيد و بگذاريد جوش بيايد . بعد برنج را اضافه كنيد و بسته به نوع برنج بعد از حدود 6-8 دقيقه برنج را آبكش كنيد .

 

سبزي را كه شسته ، خشك كرده و كاملا خرد كرده ايد ، داخل همان آبكش ، خوب با برنج مخلوط كنيد ؛ طوري كه برنج له نشود .

 

كف قابلمه را به دلخواه سيب زميني ورقه شده يا نان لواش بچينيد و مخلوط سبزي و برنج را داخل آن بريزيد .

 

بعد نصف استكان مخلوط آب جوش و روغن روي آن بريزيد و برنج را دم كنيد .

حدودا 45 دقيقه زمان براي دم كشيدن برنج لازم است .

و بعد همراه با چاشني مورد نظر ( ماهي ، ماهيچيه ، تن ماهي يا … ) سرو كنيد .

 

نكته :

 

دقت كنيد سبزي را قبل از خرد كردن خوب خشك كنيد تا هنگام خرد كردن آب نيندازد .

اگر مقداري سير تازه هم به اين سبزي اضافه كنيد ؛ به طعم و بوي خيلي بهتري ميرسيد .

 

سعي كنيد در انواع غذاهايي كه نياز به سبزي دارند ، از سبزي تازه استفاده كنيد . ولي چون پاك كردن سبزي به شدت وقت گير و خسته كننده است ، نگهداري سبزي در فريزر طبق شرايط خاصي ، اين مشكل را بر طرف ميكند .

تعدادي از آن شرايط خاص : نگهداري كمتر از 5 ماه در فريزر ، نگهداري در كسيه هايي با درب هاي محكم و ضخامت بيشتر از كيسه هاي معمولي ( اصطلاحا زيپ كيپ ) براي حفظ بيشتر خواص سبزي ها ، اطمينان از كاملا خشك بودن سبزي ها هنگام فريز كردن و …

 

اندازه قابلمه براي انواع پلو ، بهتر است به اندازه سه برابر كل حجم مواد باشد ، تا برنج جا براي قد كشيدن و دم كشيدن داشته باشد . اگر جاي برنج خيلي تنگ باشد ، برنج اصطلاحا خمير ميشود .

 

اين پلو براي افراد مبتلا به چربي خون بالا ، و بيماري هاي قلبي و پرفشاري خون ، به هيچ وجه ضرر ندارد و خيلي هم مفيد است . سعي كنيد در برنامه غذايي خود جاي ثابتي براي اين غذا ( با چاشني هاي مختلف ) داشته باشيد . به خصوص اگر سير تازه و شويد آن زياد باشد .

 

اگر مايل بوديد اين پلو را به صورت كته تهيه كنيد ( يك دمي ) هنگامي كه آب جوشيد و برنج را به آب اضافه كرديد چند دقيقه صبر كنيد و بعد سبزي را داخل برنج بريزيد و بعد از كشيده شدن آب برنج كمي روغن روي آن بريزيد و برنج را دم كنيد .

 

اندازه آب براي كته معمولا با اين فرمول محاسبه ميشود :          

 در ازاي هر يك پيمانه برنج ، يك و نيم پيمانه آب .

 

بر خلاف آنچه مرسوم است ؛ هنگام تهيه كته ، صبر كنيد آب بجوشد بعد برنج را به آن اضافه كنيد .

اگر طبق روش مرسوم قبل از جوشيدن آب ، برنج را در آن بريزيد ، كته حاصله هم چيزي شبيه كته هاي كه احتمالا تا به حال ديده ايد ميشود !!

ولي اگر بعد از جوشيدن آب برنج را اضافه كنيد ، برنج زنده تر ميماند و خرد و خمير نميشود .

 

مطبخ چي: خاله خانم در دوشنبه 14 آبان1386 ساعت 12:3 | | لینک ثابت | بخش : پلوی مخلوط ( قاطی پلو )
Copyright © 2007 khalekhanoom .