X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - خورش کرفس
 

        خورش كرفس خاله خانم

مواد لازم براي 4 نفر

 

كرفس خرد شده ------------------------- 500 گرم

گوشت خورشي ------------------------- 250 گرم

نعناع ، جعفري ، برگ كرفس ------------- 400 گرم

پياز --------------------------------------- يك عدد متوسط

ليمو خشك ------------------------------- 2-3 عدد

نمك ، روغن ------------------------------ به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

طرز تهيه اين خورش تا حد زيادي به خورش كنگر  شباهت دارد .

 

ساقه هاي كرفس را از برگها جدا كنيد ، به اندازه هاي يكدست ( به طول 3-4 سانتي متر ) خرد كنيد ، بشوئيد و كنار بگذاريد تا خشك شود .

گوشت را با يك عدد پياز و 4 ليوان آب ( بدون نمك ) بگذاريد 2-3 ساعت با حرارت ملايم بپزد .

در تابه اي جداگانه نعناع و جعفري و برگهاي كرفس خرد شده و ساقه هاي خرد شده كرفس را در مقدار كمي روغن به مدت 5-6 دقيقه با حرارت نه خيلي كم و نه خيلي زياد تفت دهيد و بعد از اينكه گوشت تقريبا پخت همراه 2-3 عدد ليمو اماني به قابلمه گوشت اضافه كنيد .

و بعد به مدت دو ساعت بگذاريد خورش كاملا با حرارت ملايم و درب بسته جا بيفتند .

و در انتها نمك و آبليموي غذا را اندازه كنيد و در ظرف مورد نظر سرو كنيد .

 

نكته :

افراد مبتلا به بيماري هاي خاص ( بيماري هاي قلبي ، ديابت و ... ) بهتر است به جاي گوشت قرمز، از مرغ استفاده كنند . و لزومي ندارد سبزي و كرفس را زياد تفت دهند ، تغيير چنداني در مزه خورش ايجاد نميشود فقط رنگ خورش كمي روشن تر ميشود ولي در عوض خواص آن بيشتر و ضرر آن بسيار كمتر و حتي بسيار نيز مفيد خواهد بود .

براي افراد مبتلا به ديابت چند توصيه در مورد كرفس وجود دارد .

ساقه هاي كرفس را به مدت 15 دقيقه در مقداري آب و مقدار خيلي كم روغن زيتون آب پز كنند با درب بسته و مرغ را در آب كرفس بپزند و كلا در اين خورش به جاي آب معمولي از آب كرفس استفاده كنند .

و ديگر اينكه بهتر است از كرفس خام همراه انواع غذا استفاده كنند . ( سالاد كرفس خاله خانم ) به جاي سس مايونز از ماست موسير چكيده همراه چند قاشق روغن زيتون و آبغوره يا آبليمو  استفاده كنند و مقدار پياز را كمي بيشتر از مقداري كه در دستور سالاد كرفس ذكر شده استفاده كنند همراه چند حبه سير خرد شده .

 

هرچه از روغن و نمك كمتر استفاده شود غذا شايد كمي بي مزه باشد ولي فوائدش بيشتر خواهد شد .

 

در مورد ليمو اماني :

به طور معمول ليمو را چند دقيقه قبل از اينكه داخل خورش بريزند در مقداري آب خيس ميكنند بعد با چنگال چند سوراخ روي آن ايجاد ميكنند و داخل خورش مي اندازند ! اين روش تا حدي كارساز است اما به نظر من بيشتر مزه پوست ليمو داخل خورش ميشود .

پيشنهاد خاله خانم به اين صورت است كه ليمو خشك را بدون اينكه خيس كنيد با چاقو از وسط ببريد و هسته هاي آن را خارج كنيد و داخل خورش بيندازيد . با اينكار طعم و عطر ليمو بيشتر خورش را مزه دار ميكند .

درضمن اكيدا توصيه ميكنم افراد شكمو از خوردن ليموي داخل خورش خودداري كنند . به دليل اينكه مقدار زيادي از چربي و روغن خورش را به خود جذب ميكند و بسيار مضر است !

 

 

مطبخ چي: خاله خانم در دوشنبه 12 آذر1386 ساعت 11:47 | | لینک ثابت | بخش : خورش ها
Copyright © 2007 khalekhanoom .