X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - ترشي بادمجان شكم پر
 

         ترشي بادمجان شكم پر

 

مواد لازم :

 

بادمجان قلمي متوسط ------------------------------ 15 عدد

فلفل سبز قلمي ------------------------------------- به تعداد بادمجانها

سير رنده شده --------------------------------------- 200 گرم

نعناع خشك ------------------------------------------- 100 گرم

هويچ نگيني ريز خرد شده*--------------------------- 100 گرم

سركه قرمز -------------------------------------------- يك و نيم ليتر 

 

               مواد اوليه براي ترشي بادمجان شكم پر

 

طرز تهيه :

 

پوست اضافه سربادمجانها را به آرامي ببريد . بادمجانها را شسته و خشك كنيد و در مقداري آب و نمك به مدت 15 دقيقه كاملا بپزيد (روي حرارت متوسط )  

طوري كه بادمجانها نرم شوند .

بعد بگذاريد تا آب آنها كاملا برود .

 

سير رنده شده و نعناع خشك را با هم مخلوط كنيد .

بعد از اينكه بادمجانها كاملا خشك شدند ، با يك چاقوي تيز روي آنها يك شكاف سرتاسري ايجاد كنيد نه آنقدر عميق كه پوست بادمجان از پشت خراشيده شود . ( مثل وقتي كه شكم پاره بادمجان درست ميكنيد )

نيازي به خالي كردن داخل بادمجان نيست .

داخل هر بادمجان را يك عدد فلفل قلمي بگذاريد و با قاشق چايخوري از مخلوط نعناع خشك و سير رنده شده ، داخل بادمجان را به قدري پر كنيد كه بعد از بستن بادمجان اضافه مخلوط بيرون نزند .

بعد از اينكه بادمجانها آماده شدند ،‌آنها را در ظرف مورد نظر بريزيد و روي آن را با سركه قرمز پوشش دهيد .

 

             دقت كنيد كه سركه سطح بادمجانها را بپوشاند

 

به ازاي هر يك ليتر سركه 4 قاشق غذا خوري نمك و يك قاشق نعناع خشك داخل سركه بريزيد و درب ظرف را ببنديد و در جاي خنك نگهداري كنيد .

بعد از يك هفته ترشي بادمجان آماده مصرف است .

 

* بعضي ها بادمجانها را به جاي آب و نمك در سركه ميپزند . اين كار باعث ميشود ترشي بيش از حد معمول تند و تيز شود . در هر صورت انتخاب با شماست .

استفاده از هويچ در اين ترشي اختياري است . اگر از هويچ استفاده كرديد موقع پر كردن بادمجان همراه  سير و نعناع خشك هويچ هم اضافه كنيد . اين ترشي بدون هويچ هم مزه بسيار خوبي دارد . توجه داشته باشيد در صورت استفاده از هويچ ، مدت آماده شدن ترشي كمي بيش از يك هفته خواهد بود .

 

مدت ماندگاري اين ترشي حدود يك سال است اگر در يخچال و يا جاي خيلي خنك باشد .

سعي كنيد از سركه اي استفاده كنيد كه زياد هم طعم ترشي را تيز نكند .

 

در مورد تمام ترشي ها بهتر است تا آماده نشدن آن ، درب ظرف ترشي را باز نكنيد .

تهيه اين ترشي مربوط به فصل خاصي از سال نيست . در نتيجه ميتوانيد در هر زماني اين ترشي را تهيه كنيد . پس بهتر است هر بار به مقداري درست کنید كه ترشي زياد هم نماند و طعم خود را از دست ندهد.

 

 

با تشكر ويژه از سركار خانم اصغري بابت راهنمايي هاي مادرانه و صميمي ايشان 

 

مطبخ چي: خاله خانم در سه شنبه 23 بهمن1386 ساعت 9:53 | | لینک ثابت | بخش : ترشی و مربا
Copyright © 2007 khalekhanoom .